Veelgestelde vragen

 • Is Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht alleen maar voor vrouwen?

  Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht is er voor iedereen die zich als vrouw identificeert, op welke manier dan ook. Ook mensen die zich noch als man noch als vrouw identificeren helpen wij graag verder.

  In beginsel geeft Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht geen advies aan mannen. Wij verwijzen u echter graag door naar een advocatenkantoor in de buurt of een andere geschikte instantie. 

 • In hoeverre kan Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht mij bijstaan?

  Wij kunnen een intakegesprek met u voeren en brengen binnen twee weken een advies uit in briefvorm. Het opstellen van andere documenten, zoals bijvoorbeeld een ingebrekestelling, gebeurt alleen in overleg. Omdat onze stichting enkel en alleen uit rechtenstudenten bestaan, kunnen wij u helaas niet bijstaan in een juridische procedure. Wij verwijzen u in dat geval graag door naar een geschikte advocaat of jurist. 

 • Ik wil graag bij jullie werken. Kan dat?

  Wat leuk dat je ons team wilt komen versterken! Het is altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen naar vrouwenrechtswinkelmaastricht@hotmail.com. Vergeet je cv en je motivatiebrief niet aan de mail toe te voegen! 

 • Hoe kom ik met jullie in contact?

  Er zijn verschillende manieren om met ons in contact te komen. Via de button 'Maak een afspraak' kun je een afspraak inplannen om bij ons op kantoor langs te komen gedurende één van onze spreekuren. Onze spreekuren vinden plaats op donderdag van 19:00 tot 21:00 en op vrijdag van 10:00 tot 12:00.

  Tijdens deze spreekuren zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 06-58922879.

  Ten slotte zijn wij altijd bereikbaar via vrouwenrechtswinkelmaastricht@hotmail.com. U ontvangt zo snel als mogelijk een reactie op uw e-mail.

 • Hoe wordt de stichting bekostigd?

  Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht streeft niet naar winst. Wij bieden onze service gratis aan. Om dit te kunnen blijven doen, worden wij gesponsord door advocatenkantoren of instanties in Nederland en proberen wij ieder jaar subsidie te krijgen. 

  Onze cliënten hoeven nooit iets te betalen. Het is echter wel mogelijk om een donatie te doen. Een vrijwillige bijdrage kan worden gestort op NL75INGB0006105014.

 • Is it possible to make an appointment in English?

  Of course it is possible to make an appointment with us in English. If you click on the button 'Maak een afspraak', it is possible to select English as well. 

  Furthermore, it is also possible to call us or to send us an e-mail in English. The advice we will provide you with will be written in English as well.