Werkwijze Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht

Al sinds 1993 zetten vrijwillige studentes zich in ter versterking van de positie van vrouwen in en omstreeks Maastricht. Waar houden wij ons precies mee bezig en hoe gaan we te werk? In deze post leest u over de werkzaamheden van Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht en onze huidige visie.

Tijdens inloop spreekuren stellen wij ons kantoor open voor een intakegesprek. We luisteren naar uw verhaal en maken aantekeningen. We proberen structuur aan te brengen in het verhaal en de probleemstellingen helder te formuleren. Door in een ontspannen en rustige omgeving ruimte te creëren voor emotie en begrip, bieden wij een laagdrempelige toegang tot het recht. Ook per mail, sociale media of telefonisch kunt u bij ons terecht met uw vragen.

Na het intakegesprek werken de vrijwilligers aan een advies. In kleine groepen behandelen wij de zaak, opzoek naar een passende oplossing. Door onze samenwerkingen met advocatenkantoren en instellingen in de omgeving, kunnen wij u snel doorverwijzen naar de meest geschikte plek.

Anno ‘22/’23 heeft de stichting veel veranderingen doorgemaakt, meebewegend met de tijdsgeest. Zo bieden wij hulp aan iedereen die zich identificeert als vrouw, noch man of vrouw en LHTBI+. Ook in onze huisstijl hebben wij veranderingen doorgevoerd, zoals u kan zien op sociale media en de site.

Naast de juridische werkzaamheden, houden de vrijwilligers en het bestuur zich bezig met het onderhouden en voortbestaan van de stichting. Iedere vrijwilliger maakt onderdeel uit van een commissie: social media, acquisitie en activiteiten. Daarnaast delen wij elke week verschillende weetjes, jurisprudentie en nieuwsartikelen, waarin wij onderwerpen aan het licht willen brengen bij onze volgers.

Heeft u een vraag over onze werkwijze of een gouden tip? Neem gerust contact met ons op!